Huidig nummer

Titel

Artiest

Background

A.N.T.ics!

Geschreven door Op 29 mei 2024

A.N.T.ics!, een muzikaal eerbetoon aan de legendarische Engelse New Wave-band Adam and the Ants, vindt zijn oorsprong in de gedeelde passie van Ed Nieuwmans (drums) en Martin Hendriks (gitaar). In de vroege jaren 2000 ontdekten zij hun gedeelde bewondering voor de muziek van Adam and the Ants, waardoor het idee ontstond om deze muzikale ervaring naar het podium te brengen.

Hoewel de plannen destijds niet tot uitvoering kwamen, kreeg het concept nieuw leven toen Martin actief werd met MHX Music. Na een avond door Ed’s platenkast te hebben gebanjerd, werden drie Adam and the Ants-covers geselecteerd en werd de virtuele line-up aangevuld met Marco Miedema (zang) en Rogier Drinkenburg (bas).

In februari 2021 brachten ze hun debuut ‘Ants Invasion’ uit, waar ook de naam A.N.T.ics! uit voortkwam. De single maakte meteen indruk, zowel bij fans van Adam and the Ants als daarbuiten, dankzij een mix van een eerbetoon aan het origineel en een fris, eigen geluid.

https://www.youtube.com/watch?v=ByjX0E1w5Iw

Een maand later volgde ‘Stand and Deliver’, een meeslepende vertolking van de klassieker die nog steeds hoog staat in de MHX Music Top 10 All-time.

https://www.youtube.com/watch?v=2xtoLJtiUJo

En in augustus 2021 werd het drieluik voltooid met ‘Car Trouble’, inclusief een bijpassende videoclip geschoten door Kevin Blokland van KBL Media, waarbij het toepasselijk decor van Metaalhandel Wim De Voeght B.V. in Honselersdijk diende als achtergrond.

https://www.youtube.com/watch?v=dd7ciV-uoFQ

De samenwerking tussen de bandleden smaakte naar meer, en zo besloten ze om het project voort te zetten. Vier nieuwe nummers werden geselecteerd, ditmaal niet van Adam and the Ants, maar uit dezelfde periode. En bovendien werden extra talenten aangetrokken, nl. Raymond van Melzen (keyboards) en Sandra Jungschlager (backing vocals).

De eerste van deze nieuwe reeks, een cover van ‘I Ran’ van A Flock of Seagulls, is inmiddels uitgebracht.

https://www.youtube.com/watch?v=LozkYBlJRRM

Met een mix van bewondering voor het origineel en hun eigen creatieve geluid, blijft A.N.T.ics! de geest van de New Wave levend houden, terwijl ze hun eigen stempel op de muziekgeschiedenis drukken, ondersteund door een veelzijdige line-up van getalenteerde muzikanten.


Meningen van de lezer

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *Lees verder

Volgend bericht

Kismet


Thumbnail
Huidig nummer

Titel

Artiest

Background