Huidig nummer

Titel

Artiest

Background

City of the Moon

Geschreven door Op 30 augustus 2023

City of the Moon ontstond in 2020 uit de ambitie van MHX Music-oprichter Martin Hendriks om nummers op te nemen samen met Tim Zuidema, drummer van Rages of Sin. Al snel voegde Max Hendriks, bekend van Black Rabbit en Grindpad, zich bij dit duo en nam verrassend genoeg niet de drums, maar de basgitaar op zich. Hiermee werd het fundament van City of the Moon gelegd.

Nummers werden zorgvuldig geselecteerd voor opname en extra muzikanten werden aan boord gehaald. Arjen van Den Bosch, een prominente naam voor keyboards en orkestraties op het MHX Music YouTube-kanaal, raakte betrokken. De invulling van zang en gitaar zou verder per nummer bepaald worden.

In 2021 werden er twee nummer uitgebracht: de Venom-cover ‘Buried Alive’ en de Opeth-cover ‘Hope Leaves’. Beide nummers bevatten de gitaarkunsten van Floris Gijzenij, eveneens afkomstig van Rages of Sin, en bij laatstgenoemde was hij ook te horen als zanger.

Buried Alive

https://www.youtube.com/watch?v=M919_JDsfBU

Hope Leaves

https://www.youtube.com/watch?v=wv7lquvZLQo

De positieve reacties op de Opeth-cover smaakten naar meer. De opvolger van ‘Hope Leaves’ werd gevonden in een andere Opeth-cover, ‘Face of Melinda’, een meeslepend nummer over de hoofdpersoon die terugkeert naar zijn eerste liefde, die inmiddels non blijkt te zijn geworden. Deze cover kreeg een extra dimensie door de bijdragen van drie gastmuzikanten: Ren√© Visscher (o.a. MissTreated) op gitaar, Bart Feis (o.a. The Last Detail) op akoestische gitaar en Wouter Klinkenberg (Celesterre) als zanger. Voor het prachtige artwork van dit nummer werd een beroep gedaan op [btfl] Design & Illustration.

Face of Melinda

https://www.youtube.com/watch?v=ex1iWucRBTU

En zoals bij een drieluik gebruikelijk is, volgde nog een Opeth-cover, namelijk ‘To Rid The Disease’. Dit nummer behandelt op dramatische wijze het onvermogen van de mensheid om verantwoord met de wereld om te gaan. Een niet vrolijk, maar wel indringend thema, dat echter prachtig vertaald is naar muziek door de getalenteerde leden van City of the Moon. Wouter Klinkenberg schittert opnieuw op deze track, zowel als zanger als met het grootste deel van het gitaarwerk. Ook ditmaal verzorgde [btfl] Design & Illustration het bijpassende artwork, waarmee het verhaal van Melinda een vervolg krijgt.

To Rid The Disease

https://www.youtube.com/watch?v=lk2zPUhkM0I

Ondertussen werkt City of the Moon aan nieuwe opnames. Of zij het Opeth-pad blijven bewandelen, blijft nog even een verrassing. Wat wel duidelijk is, is dat City of the Moon inmiddels synoniem staat voor kwaliteit en heerlijke muziek.

Verken ook vooral de bands en projecten van de betrokken muzikanten:

MHX Music www.mhx.nl
Rages of Sin www.ragesofsin.com
Black Rabbit www.blackrabbitofficial.com
Grindpad www.grindpad.com
Celesterre celesterre.bandcamp.com
The Last Detail thelastdetailnl.bandcamp.com
MissTreated https://youtu.be/oPN9kLBaFGc
[btfl] Design & Illustration www.btfl.nl

 

 

 

 


Meningen van de lezer

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *Lees verder

Huidig nummer

Titel

Artiest

Background