Huidig nummer

Titel

Artiest

Background

Clear Blue Inc.

Geschreven door Op 28 juni 2023

Clear Blue Inc. is één van de virtuele bands, die is voortgekomen sinds de introductie van MHX Music. Het begon allemaal met de vraag van Martin Hendriks aan Arjen van der Ree om ook eens wat liedjes voor MHX Music in te drummen. Dat werd beantwoord met een ‘Ja leuk, maar ik ben zelf ook met een aantal opnames bezig, zou je daar ook gitaar voor willen inspelen?’.

Van beide kanten werd de samenwerking als zeer positief ervaren. Raymond van Melzen (toetsen) werkte mee aan de nummers. Eén hiervan was ‘Clueless’, een tragisch waargebeurd verhaal over een studiegenoot van Arjen. Voor zang en bas werd hiervoor de hulp ingeroepen van Laura Eradus en Noud Maas, beiden al bekend als MHX-celebrities. En hiermee was Clear Blue Inc. een feit.

CLUELESS

https://www.youtube.com/watch?v=Zd2Pe9OX0dY

In de lente van 2022 kwam de 2e single van Clear Blue Inc. uit. Het was een cover van de 80’s hit ‘Look Away’ van Big Country. Hierop is te horen dat de samenwerking tussen de verschillende bandleden hechter begint te worden. Met name toetsenist Raymond van Melzen laat van zich horen door het fantastische doedelzakintro en het duelleren in de solo met de gitaar.

LOOK AWAY

https://www.youtube.com/watch?v=AS_v6e07MUU

Recentelijk heeft de band hun 3e single uitgebracht. Een minder bekende cover, nl. ‘Tell That Devil’ van Jill Andrews. Het was de theme song van de serie ‘Wynonna Earp’. Het nummer gaat over een toxische relatie, wat je zeker ook terug hoort in de Clear Blue Inc.-versie en terugziet in het schitterende artwork van [btfl] (www.btfl.nl).

TELL THAT DEVIL

https://www.youtube.com/watch?v=poIMVgl3n4A

 

Leuk detail om te weten, is dat de leden van Clear Blue Inc. de basis vormen van LCA, een andere virtuele band in het MHX-assortiment.

CLOWN https://youtu.be/Og6flXs164A

IS DIT ALLES https://youtu.be/CuajcHMpJBg

 

 

 


Meningen van de lezer

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *Lees verder

Volgend bericht

Hey, hey, hey


Thumbnail
Vorig bericht

Presents


Thumbnail
Huidig nummer

Titel

Artiest

Background