Huidig nummer

Titel

Artiest

Background

Dana

Geschreven door Op 24 april 2024

Dana Qadri, geboren en getogen in een omgeving doordrenkt van muzikaliteit, is een zangeres met een hart voor blues, rock en country. Haar liefde voor muziek werd al vroeg gevoed door haar familie, met een moeder als begaafde zangeres en een opa als gepassioneerd zanger en gitarist. Als kind zong en danste Dana al met plezier, maar na haar middelbare school ontdekte ze haar ware roeping op het podium, waar ze niet alleen lieflijke deuntjes wilde zingen maar ook echt wilde rocken.

Terwijl ze haar passie voor muziek verkende, vond Dana eveneens haar weg in de psychologie. Als werkzaam psycholoog in een verslavingskliniek zet ze zich met toewijding in voor haar cliënten, een taak die haar veel voldoening schenkt.

In 2022 introduceerde drummer Rob Boshuijzen Dana bij MHX Music. De samenwerking begon met een indrukwekkende cover van ‘Ain’t No Love In The Heart of the City’ en vormde slechts het begin van een vruchtbare muzikale relatie. Hun gezamenlijke inspanningen resulteerden in een eigenzinnige versie van de 80’s klassieker ‘Tell It To My Heart’. Dana, gedreven door haar bewondering voor Janis Joplin, bracht ook een krachtige cover uit van ‘Move Over’, waarin ze haar ongeëvenaarde stemgeluid tentoonspreidde.

Met een veelbelovende toekomst in het verschiet blijft Dana niet stilstaan. Talrijke muzikale projecten liggen op de horizon voor deze uitzonderlijke zangeres, die vastbesloten is haar artistieke horizon te blijven verbreden en haar passie voor muziek te blijven delen met de wereld.

https://www.youtube.com/watch?v=eQYKVjsPAUU

https://www.youtube.com/watch?v=J5WYZ9TGu4w

https://www.youtube.com/watch?v=GGwo-vzMZKA

 

 


Meningen van de lezer

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *Lees verder

Huidig nummer

Titel

Artiest

Background