Huidig nummer

Titel

Artiest

Background

Maika Dubelaar

Geschreven door Op 27 maart 2024

Als ze zichzelf zou kunnen klonen, zou de half Poolse en half Nederlandse Maika wel 4 verschillende levens leiden. Die van fulltime artiest, van buiten in de bergen leven met paarden, van carrière als campagneleider en  – last but not least – die van moeder van een groot gezellig en chaotisch gezin. Nu probeert ze alles in 1 leven te stoppen; zo veel mogelijk buiten met paarden, zingend in de auto maar liefst voor publiek, werkend bij de VPRO en mama van 2 lieve kleine dochtertjes.

Geboren met een passie voor muziek, begon Maika haar artistieke reis als tiener gegrepen door  bands zoals Aerosmith maar ook BB King en Miles Davis, waar andere leeftijdsgenoten hun kamer vol hadden hangen met Backstreet Boys- en Take That- posters. Ze volgde op haar 17e een jazzopleiding en stond regelmatig achter de microfoon in The Old Quarter in de Warmoesstraat in Amsterdam in goed gezelschap van onder andere Sven Schuster en Konrad Kosseleck.

In 2003 werd ze toegelaten tot twee conservatoria en koos uiteindelijk voor Amsterdam. Daar verkende ze verschillende genres, van jazz, pop, funk tot electro rock. Na haar studie vormde ze meerdere jaren het front met zanger Alex Siegers en rappers Master Surreal en King Jule in de funk en soul formatie Pure Soul Power, waarmee ze meerdere clubtours en op grote festivals heeft aangedaan.

Echter, in 2019 werd ze gegrepen door het country-virus en besloot ze een band te vormen om haar liefde voor Americana te combineren met de soul die diep in haar genen zit. Met haar band ‘Maika & The Old Dogs’ creëerde ze een eclectische en roots sound die op het snijvlak van country en soul ligt, waarmee ze haar muzikale horizon verbreedde en een nieuw publiek aanboorde.

Naast haar muzikale avonturen heeft Maika Dubelaar ook een indrukwekkende carrière opgebouwd in de mediawereld. Als communicatiespecialist en campagneleider bij VPRO heeft Maika een cruciale rol gespeeld in het promoten van verschillende programma’s. Een van Maika’s meest opmerkelijke prestaties bij VPRO is haar betrokkenheid bij de PR-machine achter ‘Zomergasten’.

En als ze niet aan het zingen of aan het werk is, is de kans groot dat ze te vinden is tussen de paarden.

Als tip van haar man, Rogier Drinkenburg, die ook betrokken is bij de virtuele MHX-band A.N.T.ics!, is Maika betrokken geraakt bij een aantal MHX-liedjes, waaronder de Blondie-cover ‘Call Me’.

https://www.youtube.com/watch?v=gdDdJ-NinMQ

Een nummer dat Maika heel graag zelf wilde vertolken is ‘Sweet Feelings’. Deze samenwerking met MHX Music voegt een extra dimensie toe aan haar muzikale repertoire en benadrukt haar veelzijdigheid als artiest.

https://www.youtube.com/watch?v=S5m4r4VSyVI


Meningen van de lezer

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *Lees verder

Volgend bericht

It Feels So Right


Thumbnail
Vorig bericht

Island Of Love


Thumbnail
Huidig nummer

Titel

Artiest

Background