Huidig nummer

Titel

Artiest

Background

Marieke van Ertrijk

Geschreven door Op 25 oktober 2023

Als kind droomde Marieke van Ertrijk altijd van een plekje bij de Spice Girls, “als ze later groot zou zijn”. Helaas gingen de Spice Girls uit elkaar toen ze in groep 8 zat.

Haar liefde voor muziek, zang en dans was echter onstuitbaar. Ze deed niets liever! Maar thuis gold het motto “doe maar gewoon, dat is gek genoeg” en dat weerhield haar ervan om serieus werk te maken van haar passie. Het leek alsof muziek maken voor anderen was weggelegd, niet voor haar.

Toch werd er bij haar ouders thuis altijd veel muziek gedraaid. Het huis was gevuld met jukeboxen, vol met singeltjes waar ze bijna allemaal vertrouwd mee was. Zo leerde ze ook de klassiekers van “oudere muziek” kennen.

Een paar jaar geleden begon ze actief muziek te maken. Het begon allemaal met een avondje karaoke, waar ze in contact kwam met Richard van der Made van Made by Friends. Zijn vrouw deelde video’s van hun karaoke-optredens met hem. En dat was het begin van iets bijzonders.

Haar allereerste bijdrage aan Made by Friends was “So Far Away,” nu alweer twee jaar geleden.

https://www.youtube.com/watch?v=pU2SC8fJC4M

Sindsdien is Marieke’s muzikale reis in een stroomversnelling geraakt. Ze heeft talloze nummers opgenomen met de groep, gevolgd door zangcoaching, workshops en zelfs deelname aan een musicalgroep. Inmiddels heeft ze haar talent ingezet voor bijna 20 geweldige covers voor Made By Friends en heeft ze 2 solo-nummers uitgebracht voor het MHX Music YouTube-kanaal.

https://www.youtube.com/watch?v=V1glKa-Dzjk

Het oude motto “gewoon doen is gek genoeg” heeft plaatsgemaakt voor een heel nieuw avontuur. Marieke kijkt uit naar de komende jaren, waarin ze nog veel meer prachtige nummers hoopt te maken en te genieten van fantastische samenwerkingen die nog op haar pad komen. Muziek is haar leven en ze hoopt dat haar passie anderen kan inspireren om ook hun muzikale dromen na te jagen.

 


Meningen van de lezer

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *Lees verder

Huidig nummer

Titel

Artiest

Background