Huidig nummer

Titel

Artiest

Background

Ronnie Sober

Geschreven door Op 22 februari 2023

Ronnie Sober is het alter ego van Ron van den Hoogenband, bloemist, zanger en acteur uit Den Haag.

In 2006 kreeg Van den Hoogenband de vraag of hij wat smartlappen wilde zingen tijdens het festival “Een Traan Te Ver” op de Denneweg. Dat deed hij natuurlijk graag met een live band en zo werd Ronnie Sober geboren. Het idee was om een parodie op de volkszanger te brengen.

De altijd chagrijnige Sober werd steevast begeleid door zijn band “De Tobbers”. Het concept was om grote hits in een ander jasje te steken. Zo werden grote Engelstalige hits, Nederlandse Smartlappen en werden er mash-ups bedacht als “Child in Time” samen met “Laat Me”.

In 2009 werden de nummers “De Fles” en “Knoop Je Moeder Vast” opgenomen en waren er plannen om na een grote releaseparty te gaan werken aan een theatershow. Op dat moment werd de band versterkt door Debby Sies en Janneke Aponno, die als “De Sorbets” de achtergrondzang voor hun rekening namen.

Helaas werden deze plannen bruut verstoord door het verongelukken van toetsenist en arrangeur René van Leeuwen op 18 november 2009. Voor Van den Hoogenband was dit het einde van Ronnie Sober en de Tobbers, niemand kon René vervangen.

Later besloot hij alsnog een theatershow te maken en deze op te dragen aan René. 9 oktober 2011 werd in een uitverkocht Diligentia de show “Op Zoek Naar Klein Geluk” gespeeld.

Na een kleine reünie in 2016 in het openluchttheater van het Zuiderpark hebben Sober en de Tobbers niet meer opgetreden. Ronnie Sober zelf duikt af en toe op voor en leuk project. Zo deed hij mee aan “Bloed Zweet en Tranen” en “Topper Gezocht” en nam hij in 2022 de single “Mijn Mooie Den Haag” op.

Dit werd samen met liedjes van Ronnie Sober en de Tobbers op een Spotify geplaatst.

https://open.spotify.com/artist/6Jhc7mjGzZGVbvkkpj9XcF?si=kIH3lssLQGuwNp1-I18DHA

Daar is ook zijn nieuwste hit “Woh O ’s-Gravenhage” te vinden. Dit liedje is voortgekomen uit een samenwerking van Cary van Rheenen en Martin Hendriks van MHX Music. Ronnie Sober zingt dit samen met de Sorbets. Dit liedje is gemaakt met een vette knipoog naar het nummer “O O Den Haag” en valt vooral op door de clip, gemaakt door Raymond van Melzen (Project 2014), waarin 80+ Hagenezenaren meespelen. Van de daklozenkrant verkoopster Gina tot de Haagse burgemeester Jan van Zanen. Van Mark Rutte tot René Bom, van De Haagsche rugbyclub tot Naomi van As. Van klas 8 van de Kameleon met juf Zehra tot Paul van Vliet en ga zo maar door.

https://www.youtube.com/watch?v=mIZR069uVoI

Meer Ronnie Sober:

https://youtu.be/HFaRxXz2JP4                 Je Loog Tegen Mij

https://youtu.be/MvQ–9V_e5g                De Fles

https://youtu.be/r4-tMMiB2Lg                 Malle Babbe

https://youtu.be/NyzXMPVkpzQ             Verdomme Kees

https://youtu.be/Pf8sibPtN6w                 Bloody Mary

https://youtu.be/sMUIxOg2IiA                 Knoop Je Moeder Vast

https://youtu.be/H1k62Q71W4E             Gaat Ze Nou Echt Met Die Gozer Uit

https://youtu.be/PzjwTtwo2to                 Op Zoek Naar Klein Geluk

https://youtu.be/YOmuoWeGjCA           Laat Me


Meningen van de lezer

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *Lees verder

Huidig nummer

Titel

Artiest

Background