Huidig nummer

Titel

Artiest

Background

Salesman

Geschreven door Op 29 maart 2023

In 1995 kwam het album ‘Dreamcarnation’* uit. Het was een symfonisch rockproject dat geïnspireerd was door het boek ‘Weaveworld’ van Clive Barker, die ook bekend is van de Hellraiser-trilogie. Holland Spoor studiobaas Rob Rehorst, Timelock-toetsenist Julian Driessen en tekstschrijver Rob de Vries hebben het initiatief genomen voor dit project en vele muzikanten werden betrokken om het album tot een meesterwerk te maken.

* Meer informatie over Dreamcarnation is te vinden op:
https://jdx.home.xs4all.nl/14dre/dreamcarnation.htm

Toen dit album uit was, was er intussen ook een groeiende behoefte om nummers van het album live te gaan vertolken. Dat is de oorsprong geweest van Salesman. Het bleef in 1995 en 1996 slechts bij 3 optredens, waarbij de setlijst een mooie afwisseling liet zien van Dreamcarnation-nummers en covers.

Daarmee leek het doek gevallen te zijn voor de band, totdat gitarist Martin Hendriks op het idee kwam om een aantal nummers op te gaan nemen voor zijn MHX Music YouTube-kanaal. De oudgedienden Ruud Stoker (zang), Julian Driessen (keyboards), Mike Boekhout (drums) en Coby van Oorschot (zang) waren ook weer van de partij. Nieuw bloed werd gevonden in Mario van Drunick (bas) en Laura Eradus (zang). Wat opvalt aan de line-up is dat er een grote overlap is met Timelock en dat de overige leden zeker ook een historie met Timelock hebben. Al snel groeide daarom het besef dat Salesman de hobbyband van Timelock is en op die manier een mooi excuus te hebben om covers te kunnen opnemen.

De covers van Salesman zijn veelal nummers, die de bandleden op eniger wijze geïnspireerd hebben tijdens hun muzikale ontwikkeling. Een rode draad is wel te vinden op het gebied van Deep Purple en (ex-Deep Purple bassist) Glenn Hughes. Daarnaast hebben de covers veelal een symfonische en/of classic rock insteek.

Op dit moment zijn de volgende nummers reeds uitgekomen:

STILL THE NIGHT (Phenomena, Glenn Hughes, John Norum cover)

https://youtu.be/IAc6ZdDIshQ

GETTING TIGHTER (Glenn Hughes, Deep Purple cover)

https://youtu.be/JrQX25BIeUU

RESURRECTION (Brian May, Cozy Powell cover)

https://youtu.be/EF5UNWVLNy0

Rudolph The Red-Nosed Reindeer (MHX Music Xmas Gift 2022)

https://youtu.be/9WHYlJlggfA

LOVED ONES (Circus Maximus cover)

https://youtu.be/UyrEB7mlzTk

ESTONIA (Marillion cover)

https://youtu.be/Ptmv4qY0-nE

 

 


Meningen van de lezer

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *Lees verder

Huidig nummer

Titel

Artiest

Background