Huidig nummer

Titel

Artiest

Background

Follow that Dream

Geschreven door Op 21 december 2022

Follow that Dream uit de film Follow that Dream

Uitgezonden op 21-12-2022

De film Follow that Dream werd in de bioscopen aangekondigd met de pakkende samenvatting: “Want a lift? Elvis Presley’s funniest, Happiest Dreamiest Motion Picture”. In pakkende titels waren ze goed in het Hollywood van de jaren zestig. In pakkende films iets minder. Het maakt Follow that Dream tot een leuke ontspannen film voor een regenachtige zondagmiddag.

De titelsong Follow that Dream is geschreven door Fred Wise en Ben Weisman. Elvis ging ermee naar de RCA Studio B in Nashville. Dat deed hij op 2 juli 1962. De song verscheen op een EP omdat er niet zoveel liedjes in de film zitten. Het zijn er in totaal 6.

De filmnaam Follow that Dream is later de merknaam geworden van de cd serie op het Follow that Dream label. Dit label is door de platenmaatschappij van Elvis in het leven geroepen om het verspreiden van illegale opnames in te perken. De platenmaatschappij ging er van uit dat wanneer zij zelf die bijzondere opnames uitbrachten, de illegale handel een stuk minder interessant zal worden. In ieder geval was het goed voor hun eigen inkomsten.

https://www.youtube.com/watch?v=A4UcUTx2j4k


Meningen van de lezer

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *Huidig nummer

Titel

Artiest

Background