Huidig nummer

Titel

Artiest

Background

Have a Happy

Geschreven door Op 3 mei 2023

Have a Happy uit de film Change of Habit
Uitgezonden op 3 mei 2023

Change of Habit was de laatste speelfilm die Elvis opnam. De muziek en de verhaallijn in deze film zijn een stuk beter dan in de voorgaande films die van Elvis op de markt kwamen.
In Change of Habit speelt hij een dokter die in een arme wijk van New York zijn praktijk heeft. Hij krijgt hulp van een heuse non die gespeeld wordt door Mary Tyler Moore. Uiteraard ontwikkeld zich een romance tussen deze twee. Op het einde van de film moet de non een keuze maken tussen de dokter en het klooster. Wat die keuze uiteindelijk wordt, laat de film over aan de kijker.
Een deel van de film gaat over het begeleiden van een zwaar autistisch meisje. Elvis en Mary Tyler Moore nemen haar mee naar de kermis. En, zoals in alle Elvis films gebeurde, mondt dit uit tot het zingen van een liedje terwijl het meisje rondjes draait in de draaimolen. Dit liedje is Have a Happy.
De song is geschreven door Ben Weisman, Buddy Kaye en Dolores Fuller. Hij werd in een voor Elvis ongebruikelijke studio opgenomen, namelijk Decca Recording Studios in Los Angeles. Het is mij niet helemaal duidelijk geworden waarom Elvis opnam bij Decca terwijl RCA zijn platenlabel was. De opname vond plaats op 6 maart 1969. Have a Happy gaat de geschiedenis in als de allerlaatste soundtracksong die Elvis ooit heeft opgenomen.

https://www.youtube.com/watch?v=poXsdRSnGzk


Meningen van de lezer

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *Lees verder

Huidig nummer

Titel

Artiest

Background