Huidig nummer

Titel

Artiest

Background

Jailhouse Rock

Geschreven door Op 15 mei 2024

Jailhouse Rock uit de film Jailhouse Rock
Uitgezonden op 15 mei 2024

Vanavond de titelsong uit de film Jailhouse Rock. Voordat Elvis in militaire dienst ging, heeft hij vier speelfilms gemaakt, Love me Tender, Loving You, Jailhouse Rock en King Creole.
De laatste twee hebben een echte cultstatus verworven en worden door de fans vaak gezien als de beste films van Elvis. Er is eigenlijk niet veel rock and roll muziek te vinden in de films van Elvis, maar de song van vanavond, Jailhouse Rock is er toch een van. Deze song heeft ook nog steeds hitpotentie.
Op 30 april 1957 nam Elvis de song op in de studio van Radio Recorders in Hollywood. Het beroemde schrijversduo Leiber en Stoller waren verantwoordelijk voor de tekst en muziek. In de openingsnoten van de song is voorzichtig gebruik gemaakt van The Anvil Chorus van Glen Miller terwijl de melodie losjes gebaseerd is op een aria uit de Verdi opera Il Trovatore. Als u het hoort, mag u het mij uitleggen.
De single werd uitgebracht voordat de film in de bioscoop kwam zodat er al wat reclame voor de film gemaakt werd. Hij stond maar liefst 27 weken in de Bilboard top 100 waarvan 7 weken op nummer 1.
In de eerste weken werden er alleen in Amerika als 2 miljoen exemplaren van de single verkocht.

https://www.youtube.com/watch?v=gj0Rz-uP4Mk


Meningen van de lezer

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *Lees verder

Huidig nummer

Titel

Artiest

Background