Huidig nummer

Titel

Artiest

Background

Kissin’ Cousins

Geschreven door Op 12 juni 2024

Kissin’ Cousins uit de film Kissin’ Cousins

Uitgezonden op 12 juni 2024

Twee Elvissen voor de prijs van één. In de film Kissin’ Cousins speelt Elvis een dubbele hoofdrol. Het blijft toch altijd een beetje een vreemd gezicht als je deze film bekijkt met een zwartharige Elvis en een blondharige Elvis in dezelfde scene. De blonde pruik die Elvis droeg tijdens de film is in het bezit van het Elvismuseum in Randers, Denemarken.

In de film zitten twee liedjes met de titel Kissin’ Cousins. Er is een track die voor het gemak maar Kissin’ Cousins nummer 2 wordt genoemd. Deze is geschreven door Giant, Baum en Kaye. Deze song heeft het niet gehaald in de film maar werd wel op de soundtrack elpee opgenomen en is aan het eind van de film te horen.

De echte titelsong werd geschreven door Fred Wise en Randy Starr. Elvis nam de song op in oktober 1963. In februari 1964 verscheen de single met op de achterkant It Hurts Me. Er werden 750.000 exemplaren van verkocht toen de single op de markt verscheen. Dit leverde een 12de plaats op in de Billboard top 100. Het leverde Elvis zijn zoveelste gouden plaat op.

https://www.youtube.com/watch?v=3cj8vKae4Wk


Meningen van de lezer

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *



Lees verder

Volgend bericht

Ku-U-I-Po


Thumbnail
Vorig bericht

Kismet


Thumbnail
Huidig nummer

Titel

Artiest

Background